Gør din bil klar til skiferien – 3 rejsetips

0
819

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Følgende artikel indeholder betalt indhold.

Juleferien er lige om hjørnet, og det betyder, at mange danskere drager enten mod nord eller syd for at nyde en uge eller to på pisterne i form af en skiferie. Uanset om du er til ski, snowboard eller afterski, så er selve turen til jeres destination også en oplevelse i sig selv, der selvfølgelig skal foregå så sikkert og trygt som muligt. I denne artikel får du tre rejsetips ift. at gøre bilen klar til den lange rejse, både tur og retur. Har du et tip, vi mangler? Tøv ikke med at kommentere, så deler vi alle de gode tips, der kommer ind.

Vær opmærksom på lokal lovgivning

Selvom du måske sætter kursen mod et andet EU-land, kan der være ret stor forskel på, hvilke regler der gør sig gældende herhjemme kontra ude. Og du har selvfølgelig ikke tid til at læse hvert eneste lands færdselslovgivning, så her handler det om at finde ressourcer på nettet, hvor de væsentligste regler og bestemmelser er opsummeret. FDM har lavet en udførlig oversigt over de ting, du skal være opmærksom på, når du kører på europæiske veje. Det kan fx være regler vedr. brugen af vinterdæk eller chiptuning, men du skal også være opmærksom på nye og andre skilte og selvfølgelig vejen og vejrforholdene. Kort sagt – allier dig med FDM og dan dig et indtryk af, hvad du må og ikke må.

Pak masser af underholdning til den lange rejse

Er der én ting, der kan tage glæden og gejsten fra de fleste, så er det utallige timer i en bil uden megen plads og uden noget som helst at foretage sig. Derfor er det en rigtig god idé at pakke alt den underholdning, I overhovedet kan. DVD’er, spil, podcasts, lydbøger og andet habengut er blot få eksempler på tidsrøvere, der kan sikre, at I er fremme, før I ved af det. Hvis der er børn i bilen, vil I takke jer selv for ikke at spare på underholdningen. Det kan være noget så simpelt som at have downloadet film fra Netflix eller YouTube, så der i hvert fald er til de fleste af dagens vågne timer. Derudover kan I nok ikke komme uden om at holde ind fra tid til anden, så se, om I kan time det, så børnene også får noget ud af de enkelte pitstops.

Opdateret GPS og kort som backup

Det sidste råd er til alle de mænd, der ikke er glade for at spørge om vej. Der bliver bygget utrolig meget i Europa i disse år, og derfor er det ikke sikkert, at den GPS, du fik i julegave for 3 år siden, er opdateret med de nyeste ruter, fartbegrænsninger mv. Sørg for at give den en opdatering, så du ved, at alt er så nyt som overhovedet muligt, men pak også et traditionelt kort som backup, hvis uheldet mod forventning skulle være ude. Så er du på den sikre side, og du slipper for at spørge om vej – win win!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here