Kør selv ferie med spædbarn

0
1347

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvert år er der omkring 1.2 millioner danskere, der tager bilen når de skal på ferie, og det er dermed en af de mest udbredte former for ferie. Det giver naturligvis en stor frihed, selv at køre af sted på ferie. Man kan have de ting med man skal bruge, uden at skulle tænke på, at det ikke må veje mere end 20 kg. Det giver også en masse frihed, ikke at være afhængig af flyafgange, men at kunne tage det hele i ens eget tempo.

Har man lige fået små børn, er der en række spørgsmål der melder sig på banen, for hvor langt kan man egentlig på ferie med et spædbarn. Der er mange forskellige holdninger til dette spørgsmål. Der er mange der mener, at man ikke må køre mere end 30 minutter ad gangen med et barn, der er under to måneder, hvilket naturligvis sætter nogle rimelig strenge begrænsninger for, hvor langt væk man kan komme.

En af de første ting man skal have styr på, når man skal køre sydpå er naturligvis autostolen, og her er det vigtigt at vælge en model der yder god støtte til barnet. En af de bedste mærker på markedet inden for autostole er Cybex, der igen og igen vinder tests. En god autostol er dog ikke i sig selv nok.

Masser af pauser undervejs

En af de ting der er vigtigst, når du rejser med mindre børn, er at holder en masse pauser undervejs, da nakken og ryggen ikke er så stærk og udviklet endnu, og derfor ikke bør sidde i den samme stilling for længe. Det kan derfor også være svært at rejse med et helt lille barn og et lidt større barn, da det lidt større ikke nødvendigvis være helt enige i antallet af pauser.

Hvornår skal I gøre det?

Generelt er det ikke en særlig god ide at tage på en længere kør-selv-ferie med alt for små børn, netop fordi deres kroppe ikke har godt af at sidde i de samme stillinger, og det derfor kan være direkte skadende. Det er derfor en god ide at vente til barnet er i hvert fald et par år inden i rejser for langt.

Undgå diarré

Der er ikke meget som dårlig mave, der kan være ved til at ødelægge en ferie, og især hvis i et låst fast i en bil. Pas på med hvad i putter i munden og have rejsemedicin med, hvis uheldet skulle være ude.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here