Kør selv-ferier er blevet et hit

0
1294

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når sætningen ”Kør-selv-ferie” bliver nævnt, mærkes der et sug i hele kroppen. Måske det er lidt overdramatiseret, men jeg husker tilbage på flere dages køreture sydpå, hvor man overnattede primitivt på rastepladser. Men tilbage i 90érne var forholdene dog lidt anderledes end i dag. Dengang sad man nærmest ovenpå sine søskende i en overophedet bil uden nogen former for udluftning, medmindre man rullede vinduerne ned. Og sidstnævnte hjalp dog ikke meget. Der var ikke meget komfort. Forestil dig blot 3 drenge på bagsædet i bilen, sultne, irriterede, og trætte. I dag er det dog blevet meget nemmere at køre sydpå, og også meget mere populært.

Bil og komfort

I dag er bilen nærmest dit andet hjem. Udstyr som WiFi, fladskærme i nakkestøtterne, klimaanlæg, og god plads er jo nærmest standardudstyr. Det gør bare køreturen meget nemmere og reducerer turens længde væsentligt. Du kan køre længere strækninger og hvis man er to til at skiftes med at køre, så bliver det uden lige nemmere. Er der små børn med, er det vigtigt, at autostolen, er på plads. Det er lovpligtigt, men når det er sagt, så er det også for egen interesse.

Det skal du huske før afrejse

Inden i begynder at pakke kufferter, så er det en god ide, at have styr på lidt praktiske ting. Passet er nok det vigtigste. Sørg for at de ikke er udløbet. Derefter er det en god ide at undersøge om i har det blå sygesikringskort, som gælder i EU. Det kan bestilles igennem din lokale kommune. Hvis der er nogen som bruger receptpligtig medicin, er det også en god ide at undersøge om det pågældende land kræver et såkaldt pillepas. Sidst og ikke mindst kan du tale med din læge angående eventuelle vaccinationer. Herfra er der kun at sige god tur og god ferie.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here