Så meget koster Netflix i udlandet

0
1334

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når vi tager på ferie, så gør vi det typisk for at stresse af og få slappet af med folk vi elsker, det er nok derfor heller ikke lige der, der bliver brugt flest timer foran skærmen med ens yndlingsserie. Ikke desto mindre er der mange, der har deres iPads med på ferien, og lige snupper et afsnit eller to eller måske napper en film, når man har været ude og spise og er tilbage på hotellet eller i lejligheden.

På langt de fleste større hoteller er der naturligvis WiFi, men selvom vi lever i 2017, så oplever langt de fleste stadig at WiFi på hotellerne sydpå er både langsomt og ustabilt og i mange tilfælde mere eller minder ubrugeligt, og i hvert fald ikke hurtigt nok til at kunne trække Netflix eller lignende, der kræver en vis båndbredde, hvis man vil se det i en fornuftig kvalitet.

Det kan derfor også være tillokkende at hoppe af wifi og i stedet bruge det data man har inkluderet i sit abonnement, da vi er vant til ikke at skulle betale for dette, når vi er indenfor landets grænser. Anderledes forholder det sig dog ofte i udlandet, og har man ikke udenlandsdata inkluderet, kan det blive en særdeles dyr fornøjelse lige at se et par afsnit af House of Cards eller lignende.

Billigst i EU

I Eu er det ikke længere helt så dyrt at roame, og i tager du eksempelvis til Spanien eller Grækenland koster det omkring 50 øre pr. megabyte. En times streaming i nogenlunde høj kvalitet svarer ca til en gigabyte, hvilket betyder, at selvom det er billigt i EU kan prisen alligevel komme op på omkring 500 kroner for en times streaming.

Uden for EU er det en helt anden snak, og alt efter hvem dit teleselskab er, kan det eksempelvis blive meget dyrt at streame i Tyrkiet, her koster det alt mellem 3 kroner (Telmore) og 30 gange så meget (Yousee), hvilket betyder at du rimelig hurtigt nærmest kan blive ruineret.

Det er derfor en rigtig god ide, at kende taksterne hos din udbyder og ikke mindst måske gå efter nogen, der har gratis udlandstelefoni – her kan du finde en Guide til billig telefon abonnement, og søge blandt dem der har gratis roaming. Vælger du eksempelvis 3, har du stort set gratis telefoni og data i hele verden.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here