Slut med dyre roaming på rejsen

0
2306
roaming på ferien

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Allerede fra 15. juni træder aftalen i kraft og det bliver derfor langt billigere at ringe og fortælle familien hvor lækkert vejret er, under sydens sol. Indtil nu er det aftalen indgået alle EU’s 28 medlemslande. Men langtfra alle teleselskaberne er tilfredse med aftalen. Vi har gennemgået aftalen og set på de kommende ændringer. Læs med her.

Afskaffelsen på roaming priserne betyder, at du som dansker kan rejse til sydens og benytte dine månedligt inkluderet gigabytes i dit almindelige abonnement, uden at det kommer til at koste dig ekstra. Som udgangspunkt. Teleselskaberne kommer derimod til at betale ekstra og de sidste forhandlinger endte på en engros-pris per sendt gigabyte, ender på 7,7 euro – cirka 55 kr. Som nævnt er det som udgangspunkt penge, som teleselskabet skal betale. Men merudgiften kommer desværre til at ramme den enkelte danske, da flere af selskaberne allerede nu har varslet prisstigninger. Det betyder at priser på abonnement til mobilen i fremtiden bliver dyrere og du skal nok også forvente at der kommer en begrænsning på mængden af data, som du gratis kan bruge i udlandet.

Tillægsabonnement på data i udlandet

Vi har allerede set tillægsabonnementer som f.eks. 3likehome fra 3, Roam Like Home fra Telia og Roam Away fra Telenor. Disse tjenester er alle mulige at tilkøbe til eksisterende abonnementer, og på de dyreste abonnementer ved hver udbyder, er det oftest inkluderet. Her er der også begrænsning på f.eks. 10 GB data på abonnement fra Telenor. Både streaming tjenesterne som Netflix, HBO og spotify forbruger mange GB data, så hvis du benytte disse på ferien, skal du regne med de hurtigt er opbrugt. Hvis du som almindelig dansker ser Netflix-serier, streamer Spotify og sender videoer og billeder fra poolen i Italien til den helt store guldmedalje. Bruger du dit abonnements 10 gigabyte på en ferie, vil det koste dit teleselskab 570 kroner. På den måde har teleselskabet en merudgift på knap 300 kr. på dig.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here