Tænk over mobildataen når du rejser

0
1343

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mange teleselskaber er så småt begyndt at tilbyde data i udlandet. Dog er det en ekstra funktion, som skal aktiveres. I denne artikel vil vi se på hvordan du skal bærre dig an for at bruge data i udlandet og hvad du skal være særlig opmærksom på, læs med her.

Teleselskabet 3 var en af de første selskaber som kunne tilbyde data i udlandet. Med tjenesten 3LikeHome har du mulighed for at bruge mobilen i udlandet, præcis som du bruger den herhjemme. 3 er det selskab som har flest af lande med i deres pakke for udlandstelefoni. der er indgået samarbejde med 47 lande, hvilket bla. omfatter hele EU, USA og store dele af Asien. Telenor har også fået udlandstelefoni i mange af deres tjenester, som de kalder Roam away. Her er det 36 europæiske lande som er med i tjenesten. Ligeledes har Telia tjenesten Roam Like home, hvor du kan tale, bruge sms/mms og surfe løs i 37 europæiske lande.

Det skal du være opmærksom på

Hvis du ikke har en af ovenstående teleselskaber, skal du være opmærksom på at data i udlandet kan blive en dyr fornøjelse. Mindre selskaber som bibob, telmore og call me tilbyder ikke udlandstelefoni og her betaler du altså en anden takst end herhjemme. Du kan f.eks tjekke netværk og priser hos call me mobil, og se hvad taksten er.

De fleste hoteller i udlandet har wifi netværk tilknyttet. Der kan du med fordel benytte, og det er ganske gratis. Det er vigtigt at du husker at deaktivere mobildata på telefonen, og hvis det er en iPhone har du en guide her:

indstillinger -> mobilnetværk -> mobildata -> sluk – se billede

iphone

DEL
Næste artikelPrint rutebeskrivelser hjemmefra

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here